Foto's slider: B&B Fotografie

Ervaar wat er in je hoofd gebeurt als je brein niet doet wat jij wilt!

Dementiecursus

Bent u bang om uw naaste kwijt te raken? Om grip te verliezen?

 

De dementiecursus van TOP voor Dementie is speciaal voor naasten van mensen met dementie, zoals een partner, kinderen, vrienden, of andere mantelzorgers. U leert begrijpen wat in het hoofd van iemand met dementie afspeelt. Hoe kunt u het beste omgaan met iemand met dementie? 

 

Het beladen onderwerp dementie wordt op een speelse manier bespreekbaar gemaakt. Originele werkvormen zorgen voor een onvergetelijke ervaring! De vele praktijkvoorbeelden zorgen voor (h)erkenning en slaan een brug tussen de theorie en uw eigen situatie. 

 

Wat gebeurt er precies bij dementie? Hoe wordt iemand beïnvloed door prikkels van buitenaf? Welk effect heeft dit op de partner, huisgenoten of kinderen?

 

De cursus kan onderstaande thema's bevatten:

  • Basis dementie; signaleren en herkennen
  • Omgaan met dementie
  • Omgaan met probleemgedrag
  • Zorg(en) delen
  • Zinvolle daginvulling met dementie
  • De laatste fase van dementie

Na het volgen van deze cursus begrijpt u beter wat dementie doet met iemand. U leert rekening te houden met de belevingswereld van de ander, en kunt prikkels op een juiste manier inzetten. U leert hoe u de kwaliteit van leven van de persoon met dementie verbetert.

 

Uiteraard krijgen deelnemers de TOPkaart, met daarop de 10 beste tips om beter om te gaan met mensen met dementie.Data dementiecursus

Zeewolde

Locatie: De Meermin, Kerkplein 20  

Data: Donderdag 14, 21 en 28 november en 5 en 12 december

Tijd: 13:30 - 15:30 uur

Prijs: Gratis aangeboden door Welzijn Zeewolde