Ervaar wat er in je hoofd gebeurt als je brein niet doet wat jij wilt!

Dementietraining voor zorgprofessionals

 

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is 'hot'. Het aanbod in (particuliere) kleinschalige woonvormen is de laatste jaren enorm toegenomen. In veel gevallen is het een hele verbetering!

 

Maar hoe zorg je dat je team het daadwerkelijk anders gaat doen? Hoe zorg je ervoor dat de neuzen dezelfde kant op staan als het gaat om de begeleiding van mensen met dementie? Hoe gaan je medewerkers elke dag opnieuw verschil maken voor de bewoners?

 

Mijn uitgangspunt is dat wanneer je SNAPT wat er in het hoofd gebeurt bij mensen met dementie, je beter op hen reageert. En niet omdat je een trucje hebt geleerd, maar omdat je daadwerkelijk hebt ervaren wat het met je doet als je brein niet doet wat jij wilt.

 

In de training van Top voor Dementie gaat het om begrijpen en ervaren. Op een laagdrempelige manier leer ik je wat er in het hoofd gebeurt van iemand met dementie. Niet vanuit de medische hoek, maar juist vanuit de menselijke kant, zodat de kwaliteit van leven van iemand met dementie kan verbeteren.

De theorie die hieraan ten grondslag ligt is de theorie van Anneke van der Plaats over de verschillende niveaus van functioneren in de hersenen bij dementie, ‘persoonsgerichte zorg’ van Thomas Kitwood én de presentiebenadering van Andries Baart.

 

Iemand met dementie reageert heel sterk op prikkels en voelt veel angst. Door ander gedrag vanuit de directe omgeving kan dit worden verminderd.

 

TOP voor dementie richt zich op (particuliere) woonvoorzieningen die verschil willen maken voor mensen met dementie en hun naasten!

 

Interesse? Bel me dan op 06-28967769!