Foto's slider: Henriëtte Houtsma

Ervaar wat er in je hoofd gebeurt als je brein niet doet wat jij wilt!

Dementie theater

Het Dementietheater is een TOP-avond!

 

De TOP-avond is bedoeld voor mensen die te maken hebben met dementie in de familie, in (vrijwilligers)werk, vereniging of sport. Maar ook professionals in de (ouderen)zorg worden van harte uitgenodigd om de avond bij te wonen.

 

We geven hen een kijkje achter de voordeur bij een echtpaar met dementie; Martha heeft dementie, maar ook haar partner Jan en hun dochter Els lijden eronder.

Op pijnlijke wijze wordt duidelijk dat dementie meer is dan alleen vergeetachtigheid. We laten verdriet, boosheid en wantrouwen zien, maar ook vrolijkheid en humor!

 

De TOP-avond van Top voor Dementie is uniek in zijn soort: bezoekers kunnen (uiteraard anoniem) hun eigen situatie inbrengen, welke we verweven met de bestaande scenes.

Tussen de scenes door worden zij actief uitgedaagd om mee te denken over verschillende reacties.

Met elkaar gaan we op zoek naar de beste manier om om te gaan met de persoon met dementie.

 

Wilt u uw medewerkers op een andere manier stimuleren en prikkelen om na te denken over dilemma’s die kunnen spelen bij een gezin met dementie? Gunt u hen een leuke avond uit, die ook nog bijdraagt aan hun beeldvorming? Misschien willen zij zelf wel meedoen en oefenen in het geven van verschillende reacties op de persoon met dementie of de mantelzorger? Of wilt u mantelzorgers een hart onder de riem steken? Erkenning  geven voor hun zware taak?

 

Kortom: heeft u interesse in wat we met Dementietheater voor uw groep kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!