Cursus, voorlichting & workshops

Dementie cursus

Een groepsgerichte en interactieve cursus voor mantelzorgers, professionals of mensen die beter willen omgaan met mensen met dementie. De dementie cursus wordt volledig afgestemd op de doelgroep waardoor er een originele werkvorm ontstaat wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring! Wat gebeurt er precies met mensen met dementie? En wat voor effect heeft dit voor de partner, huisgenoten of kinderen?

 

De cursus kan onderstaande thema's bevatten:

  • Basis Dementie; signaleren en herkennen
  • Omgaan met Dementie
  • Omgaan met probleemgedrag
  • Zorg(en) delen (voor mantelzorgers of professionals)
  • De Wet Zorg en Dwang
  • Verstandelijk beperkt en dementie
  • Dementie eenvoudig uitgelegd 

De dementie cursus wordt volledig aan jouw wensen, tijd en doelgroep aangepast.

Workshop met acteur

Een workshop met acteur bestaat uit minimaal 2 delen; Allereerst het leren over dementie en daarna gaan we samen aan de slag met het gedrag.

 

Een workshop met acteur levert extra rendement op; het slaat een brug tussen theorie en praktijk. Het gaat in een workshop om het verbeteren van een specifieke vaardigheid. In dit geval: het omgaan met dementie. 

 

In een realistische situatie krijg je de kans om zelf te oefenen met je eigen reactie. Hierdoor ervaar je zelf welk gedrag het beste bij jou past en wat het prettigst werkt in jouw situatie. 

 

Ook krijg je waardevolle feedback; de acteur denkt mee en vertaalt het gedrag van de cliënt.

 

Sommige cursisten vinden het misschien wat spannend, maar na afloop wordt vaak het dagdeel met de acteur als meest waardevol ervaren. 

 

TOP voor Dementie werkt in deze workshop samen met Roliena Top van Top-expressie.

Voorlichting

Een interactieve lezing op maat waarbij het onderwerp dementie op een laagdrempelige manier besproken wordt. Deelnemers worden uitgedaagd om actief mee te denken. Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden, oefeningen en videomateriaal komt het onderwerp tot leven en is er veel herkenning.

 

Deelnemers ontvangen na afloop een TOP-kaart met daarop 10 tips om beter om te gaan met dementie. Deze tips sluiten naadloos aan op de besproken theorie en op jouw situatie.

 

Een voorlichting van TOP voor Dementie kan verschillende onderwerpen bevatten, en wordt altijd afgestemd op uw wensen.

 

Een van de reacties van een deelnemer aan een voorgaande voorlichting: ‘Het onderwerp dementie wordt op een speelse manier bespreekbaar gemaakt, waardoor ik met een opgelucht gevoel naar huis terug ging.’